‘Het was de redding in mijn leven’

Oda woont in Centraal Azië. Ze is van jongs af aan opgevoed als moslim. Om dagelijks rond te komen, werkte ze bij een gelovig gezin waar ze het goed heeft gehad. Het gezin probeerde haar altijd over Jezus te vertellen, maar Oda wees dit af. Ze wilde niets horen over het christendom en weigerde te accepteren wat haar werd verteld. “Ik had altijd het gevoel dat ik mijn eigen geloof verraadde als ik luisterde naar de woorden van de familie. Het voelde heel dubbel”, vertelt Oda. 

Op een dag was het gezin afwezig en bevond Oda zich alleen in het huis. “Ik was nieuwsgierig en zag een DVD liggen met het tv-programma van 3xM. Ondanks dat ik me altijd afzijdig hield van de woorden van het gezin, was ik toch benieuwd. Uiteindelijk was dit moment de redding in mijn leven.” Oda heeft verschillende programma’s gekeken die haar diep raakten. Ze heeft zich na het zien van deze programma’s bekeerd. Ze is zo vol van haar bekering dat ze de presentatrice van het programma heeft ontmoet en haar deze bijzondere getuigenis heeft verteld.

Het werk in Centraal-Azië werpt zijn vruchten af
We zijn erg dankbaar dat wij mogen horen over getuigenissen zoals die van Oda. Het is prachtig dat de programma’s van 3xM, in samenwerking met lokale mensen in Centraal-Azië, dit bij mensen teweegbrengt. In zogenaamde ‘gesloten landen’ in Centraal-Azië is evangelisatie namelijk maar beperkt mogelijk. Aan het verkondigen van andere religies dan de islam, die in invloed wint in Centraal-Azië, worden beperkingen opgelegd. Juist daar zorgen onze programma’s vaak voor een eerste kennismaking met het Evangelie van Jezus Christus. Lees meer over het project in Centraal-Azië.