Thailand

Nieuw gebied om in te nemen

3xM is in 2020 in Thailand begonnen met een pilot project. We hebben een lokale partner gevonden die al jaren in dit land werkt en zich richt op het maken van discipelen onder de Thaise bevolking in rurale gebieden.

In een land waar slechts 1,2 % christenen deel uit maken van de Thaise bevolking van ongeveer 66,56 miljoen inwoners in 2019, groeide de kerk jarenlang nauwelijks. Sinds een paar jaar zien we hoe de Heilige Geest beweegt in het werk van onze nieuwe partner. In het najaar van 2020 is er een doopdienst gehouden, waar 1435 dorpelingen zijn gedoopt. Geweldig!

Wij voegen hier ons specialisme in de vorm van moderne media aan toe. Gezamenlijk hopen we de vele Thai te bereiken die nog nooit van Jezus Christus hebben gehoord. Hoewel er wel al 200 jaar wordt geëvangeliseerd, heeft 95% van de dorpen en steden nog geen kerk of gemeente. Door onze samenwerking kunnen wij het bestaande traject versterken door het inzetten van social media en internet en op deze manier nog veel meer mensen bereiken. Wilt u bidden voor een vruchtbare samenwerking?

Getuigenissen uit Thailand

Levend door Jezus Christus

We kregen bericht van 2 jonge vrouwen uit Thailand. Beiden zo depressief dat ze een einde aan hun leven wilden maken. Toen zagen ze een advertentie op social media van…

Lees meer

Jezus Christus kan je helpen

Hallo, mijn naam is Apasra uit Thailand. Ik zag de Facebook pagina “Als je een probleem hebt in het leven, kan Jezus Christus je helpen.” Ik had de gelegenheid om…

Lees meer

Yernar – de herder komt thuis

Tien jaar lang was Yernar schaapherder in de bergen bij de grens met China. Ook thuis is hij alleen, van zijn familie was niemand meer over. De tv was zijn…

Lees meer

De impact is groot

De partnerorganisatie waarmee we in 2020 zijn gaan samenwerken, had voor onze samenwerking als focus om op het platteland van Thailand te evangeliseren en kerken te stichten. Honderden mensen kwamen jaarlijks door hun werk tot geloof. Nu wij onze social media expertise hieraan hebben toegevoegd, bereiken we gezamenlijk nog veel meer mensen.

In de laatste 2 maanden van 2020, na het lanceren van de Facebook pagina, zagen we iets meer dan 10.000 volgers. In die tijd werden meer dan 116.000 mensen bereikt met de social media berichten. Als gevolg hiervan is er met 22 mensen gebeden waarna deze mensen Jezus Christus hebben aangenomen. We zien uit naar wat God in Thailand gaat doen in 2021 en daarna.