Televisie en filmvoorstellingen

Impact op duizenden mensen tegelijk

Het evangelie mag niet in elk land vrij verspreid worden. 3xM zorgt voor mogelijkheden om het evangelie tóch in deze landen te kunnen brengen. Daarbij ligt onze focus specifiek op landen in het zogenoemde ’10/40-window’. Landen waar je vaak niet openlijk kunt evangeliseren. Eén van die mogelijkheden is evangelisatie via de televisie. Arm of rijk, in vrijwel elk huishouden ter wereld is wel een televisie te vinden. En dat biedt kansen.

Toen 3xM in 1980 begon, was televisie het speerpunt van ons werk. En nog steeds worden in West-Afrika, Centraal-Azië en Bangladesh veel televisieprogramma's gemaakt en uitgezonden.

Dit doen we samen met onze lokale partners. Zij weten wat er speelt in het betreffende land of regio, waar we de inhoud van de programma's op afstemmen. Het zijn thema's zoals armoede, misbruik, drugs, zuurgooien of kidnapping. Ook zijn er programma's gericht op bijvoorbeeld jongeren. De series worden opgenomen in het land zelf of in een vergelijkbaar buurland en uitgezonden door bij voorkeur nationale televisiestations.

Iedere uitzending wordt afgesloten met een oproep tot reageren. In elk land staat een nazorgteam klaar om de kijkers per telefoon of e-mail te beantwoorden en hen een boodschap van hoop en liefde door Jezus Christus te vertellen. Elk jaar gaat dit om honderdduizenden reacties, waarvan tientallen mensen tot geloof komen.

Uniek was hierin ook de winter van 2020, waar we voor het eerst videospotjes hebben mogen uitzenden op de nationale televisie in Pakistan. Hiermee hebben we naar schatting meer dan 25 miljoen mensen bereikt. Een unieke gebeurtenis voor dit land, met ook een groot effect op de social media van onze Pakistaanse partner. Het aantal reacties daar werd verdubbeld naar aanleiding van het uitzenden van de video's. Het project kreeg veel waardering en oprechte feedback uit het hele land.

"In uw programma zegt u dat God trouw is en dat we daarom thuis trouw moeten zijn om God en onze echtgenoten te eren. Ik ben ontrouw geweest. Na het zien van uw programma, beloof ik om deze relatie te beëindigen en trouw te blijven aan mijn vrouw." Idriss, Ivoorkust

Pakistan Kindervoorstelling 1

Filmvoorstellingen

Wat ook met ons televisiewerk te maken heeft, zijn onze filmvoorstellingen. Deze zijn ontzettend populair in Pakistan en in een deel van West-Afrika. We organiseren de filmvoorstellingen in dorpen samen met onze lokale partner en de lokale kerken. Ter plekke kan nazorg geboden worden en kunnen mensen worden begeleid op zoek naar een geestelijk thuis. Ook zijn er filmvoorstellingen speciaal gericht op kinderen.