Internet

Wereldwijde impact via YouTube

Het evangelie mag niet in elk land vrij verspreid worden. 3xM zorgt voor mogelijkheden om het Evangelie tóch in deze landen te kunnen brengen. Daarbij ligt onze focus specifiek op landen in het zogenoemde ’10/40-window’. Landen waar je vaak niet openlijk kunt evangeliseren. Eén van die mogelijkheden is evangelisatie via internet.

Internet, en dat met name YouTube, is net als social media, niet meer weg te denken uit onze samenleving. Waar televisie stopt door bijvoorbeeld lands- of taalgrenzen, gaat YouTube door. Daarom maken wij ook veel gebruik van dit medium.

Miljoenen mensen weten wereldwijd onze programma's te vinden op YouTube. In 2019 hadden we alleen al in Centraal-Azië 13 miljoen views! Dit kanaal heeft in 2020 zelfs een officiële YouTube award gekregen omdat zij meer dan 100.000 abonnees hebben.

Maar ook in andere landen is YouTube een goed middel om een Bijbelse boodschap te vertellen. De programma's die voor televisie worden ontwikkeld, laten we ook op YouTube zien maar er wordt ook veel specifieke content gemaakt voor op YouTube. We zien ook uitzendingen op YouTube goed werken voor het bereiken van specifieke taalgroepen, die landsgrenzen overschrijden.

Net als televisie en social media sluiten we onze video's op YouTube af met een oproep tot reageren. Een nazorgteam staat vervolgens klaar om de reacties te beantwoorden en mensen kennis te laten maken met de liefde van Jezus Christus.