Van wie was toch die stem?

Vanaf zijn vijfde leeft Guy vooral op straat. Zijn ouders hebben het te druk met ruziemaken. Toch weet Guy dat hij niet alleen is, want vaak hoort hij een stem: ‘Geef niet op, morgen wordt beter dan vandaag!’ Van wie is die stem toch?

Guy: “Op een dag gaf mijn vader mij een fles palmwijn met gif erin om daarmee mijn moeder te vermoorden. Ik vluchtte doodsbang weg. Zo ben ik op straat terecht gekomen. Ik noemde mezelf ‘het levende weeskind’, maar ik voelde mij niet alleen, want er was steeds een stem die zei: ‘Geef de hoop niet op, morgen wordt beter dan vandaag’. Ik wist niet wie dat zei, maar het troostte mij wel. Ook in de jaren daarna, toen ik bij een oom woonde die mij slecht behandelde.”

Keerpunt
Als Guy groot genoeg is, loopt hij weg en keert hij terug naar zijn moeder. Daar verdient hij met allerlei baantjes de kost en ontmoet hij een christen van wie hij het evangelie hoort. “Ik was er toen nog niet klaar voor om mijn leven aan Christus te geven, maar het was wel een keerpunt in mijn leven. Daarna is alles beter geworden.”

De verandering kwam toen Guy op een dag een van de programma’s van NGM zag. NGM is de partner van 3xM die vanuit Ivoorkust in heel Franstalig Afrika uitzendt. Het programma raakt Guy diep: “Het ging over een meisje dat door haar ouders slecht behandeld werd. Toen iemand de vader met zijn gedrag confronteerde, zag de vader in dat hij verkeerd was en bood hij zijn dochter zijn excuses aan. Dat was mijn verhaal! Ik stuurde een bericht naar het programma en tot mijn grote verbazing werd ik teruggebeld. De persoon aan de telefoon, Yvonne, bad met mij en gaf me advies. Toen besloot ik mijn leven aan Christus te geven. En meteen wist ik: Zijn stem hoorde ik altijd! De stem van Jezus! Ik was God zo dankbaar. Ik, het levende weeskind, had een Vader gevonden. Sterker nog, die Vader was altijd al bij mij geweest. Ik wil Hem nooit meer kwijt.”