schoonmoeder/schoondochterrelatie

Er wordt vaak gekscherend over deze relatie gepraat, vooral in onze cultuur. In Centraal-Azië is deze relatie vaak zo verstoord, dat onze partner besloten heeft hier een programma over te maken.

In Centraal-Azië trouwen meisjes vaak op jonge leeftijd. Wanneer een meisje met een jongen trouwt, komt zij bij zijn familie  inwonen. Op dat moment houdt de zeggenschap over haar eigen leven helemaal op, ze wordt als slaaf gebruikt. Het meisje moet veel in het huishouden doen; koken, schrobben, schoonmaken, etc. en heeft bijna geen tijd meer voor zichzelf.

Onze programma’s bieden hoop aan jonge vrouwen die als slaaf door hun schoonfamilie wordt gebruikt. Het laat zien hoeveel een vrouw waard is in Gods ogen. Ook biedt het perspectief naar de schoonfamilie, dat zij beseffen dat dit niet de manier is hoe je met een ander omgaat.

In het televisieprogramma wordt het getuigenis verteld van 2 vrouwen, schoonmoeder en –dochter. De schoonmoeder kreeg berouw van haar negatieve en dominerende gedrag richting haar schoondochter en vroeg vergeving. Nu gaan zij in harmonie met elkaar om.