Op straat gezet

Op straat gezet
Neem Gulbarak uit Centraal-Azië. Een voorbeeld van een sterke, maar kwetsbare vrouw. Haar man kon geen baan vinden en ging naar Rusland om te werken en geld te verdienen. Daar ging hij een relatie aan met een andere vrouw. Toen dit gebeurde zette haar schoonmoeder Gulbarak en haar twee kinderen buiten de deur; de jongste was nog maar 2 maanden oud. Ze kon nergens naartoe, ze had zelf geen familie meer.

11 keer geweigerd
Ze besloot langs de deuren te gaan om te vragen om een gratis slaapplaats voor haar en haar kinderen. Ze is 11 keer geweigerd en zelfs ook uitgescholden. Men wilde haar en haar kinderen niet helpen. Uiteindelijk vond ze een plek waar ze welkom waren. Ze hoefde niet te betalen, maar zou als ruil elke avond koken voor iedereen in het huis.

Op een avond zette Gulbarak tijdens het koken de televisie aan, waar een christelijk tv-programma werd uitgezonden. De presentator vertelde van de Heer Jezus. Het intrigeerde haar. Wie is deze Man? Aan het einde van het programma kwam een telefoonnummer in beeld dat je kon bellen. Ze besloot te bellen.

“Mijn leven veranderde volledig!”
“Ik kreeg een vriendelijke mevrouw aan de telefoon, Anja. Zij nodigde me uit voor een kerkdienst. Toen ik daar voor het eerst kwam, vond ik iedereen maar gek. Er werd gezongen en gedanst. Ik wilde weg, maar iets in mij besloot te blijven. Ik bleef tot het einde van de dienst en leerde God daadwerkelijk kennen. Ik nam de Heer aan als Verlosser! Vanaf dat moment veranderde mijn leven volledig. Ik verzoende met mijn schoonmoeder en liet haar het tv-programma zien. Ook zij is bekeerd.” Ook mijn man kwam terug, vol berouw. Dankzij God is hun relatie weer hersteld.