Martien 25 jaar directeur bij 3xM!

27 jaar geleden is Martien in dienst getreden als medewerker van 3xM. 2 jaar later is hij benoemd als directeur. We mogen vandaag, 1 augustus 2016, vieren dat Martien precies 25 jaar directeur is van 3xM!

Veranderingen in het werkterrein
“Toen ik net begon bij 3xM, werkten we in relatief veiligere landen,” vertelt Martien. “Op een gegeven moment zagen we dat daar genoeg christelijke organisaties op televisie bezig waren met evangelieverspreiding. Daarom kozen wij er toen voor ons meer te richten op andere landen, en dan specifiek landen waar het moeilijker is het evangelie te verspreiden. Dat was een uitdaging! Ondanks alles wat wij mee hebben gemaakt en nog steeds meemaken, mogen wij ons altijd veilig weten in Gods hand.”

Gebed en volharding
“Een project opzetten in een nieuw land gaat niet vanzelf. Soms gaan er jaren overheen voor een christelijk programma op TV komt. Neem bijvoorbeeld ons project in Bangladesh. Er zit vijf jaar tussen het eerste bezoek aan het land en de eerste televisie-uitzending. Volharding in gebed is ontzettend belangrijk!”

“Op dit moment proberen we al sinds 2012 een project op te starten in Japan, een land dat erg gesloten is, een groot cultuurverschil met weer andere landen. We blijven bidden voor een ingang in kerken. God doet wonderen!”

25 jaar missionaire ervaring
In de afgelopen 25 jaar heeft Martien veel mooie dingen gezien. Projecten die, vaak na jaren van tijdsinvestering, begonnen met het uitzenden van christelijke TV, de vele honderdduizenden kijkersreacties vanuit verschillende landen in de afgelopen jaren, bekeringen van mensen die ik zelf mocht spreken uit onder andere Pakistan, Ivoorkust, Centraal-Azië. “Het is allemaal de moeite waard! Ook als ergens deuren sluiten, geloof ik dat God ergens anders weer deuren opent!”

Toekomst
Als het aan Martien ligt, is hij nog lang niet klaar met de missie van 3xM om het evangelie te verkondigen in moeilijk toegankelijke gebieden.
“Het is geweldig werk wat ik mag doen! Al die jaren blijf ik door de geest gemotiveerd voor zending. Ik wil dat élk schepsel Jezus leert kennen. Naast onze lopende projecten blijven we de komende jaren bidden dat we onder andere in China, Japan en Afghanistan voet aan grond krijgen om ook daar mensen met het evangelie te bereiken!”