Juist voor mensen in gesloten landen is 3xM een uitkomst!

Herma Compaan – Wisselink (40), moeder van vier kinderen en actief voor de CU-SGP in Enkhuizen, kreeg het al met de paplepel ingegoten: je zet je in voor mensen die het minder hebben dan jij. Ze herinnert zich uit haar jeugd nog een boekje van Trans World Radio: “Daar stonden prachtige verhalen in over mensen van wie het leven echt veranderde toen ze via de radio hoorden over een liefdevolle God en de boodschap van de Bijbel. Toen ik ging verhuizen en op mezelf ging wonen heb ik een aantal organisaties uitgekozen die ik wilde ondersteunen. Toen las ik ook over 3xM en omdat deze organisatie heel mooi aansluit bij deze tijd en gebruik maakt van de vele mogelijkheden via de media wilde ik ook deze organisatie ondersteunen.”

Onmisbaar
“Via televisie kun je namelijk achter de vele voordeuren komen in zoveel landen die anders gesloten blijven. Landen waar je nog net naar binnen mag als noodhulpverlener na een ramp, maar zodra je iets zegt over je motivatie om je werk te doen, zetten ze je al snel het land weer uit. Juist voor mensen in die landen is het een uitkomst om via een de televisie te kunnen horen over een God die van je houdt en je naam kent en je ook wil helpen bij alles wat je doet. Ook horen ze dat vrouwen en kinderen in Gods ogen net zo waardevol zijn als mannen. Juist voor mensen in gesloten landen vind ik het werk van 3xM belangrijk en onmisbaar!”

Schijnwerpers
Herma vertelt haar kinderen dat zij 3xM ondersteunt en waarom. “Maar misschien zou ik dat wel meer mogen uitdragen, bij speciale diensten in onze kerk, of op evenementen. Ik wil het werk van 3xM best wat meer in de schijnwerpers zetten en ik ben benieuwd naar de mogelijkheden. En nu ik toch ‘aan het woord’ ben, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle medewerkers van 3xM, hier in Nederland of ver weg, heel veel succes te wensen en Gods zegen op jullie werk!”