Wat is vorig jaar gebeurd in het 3xM-werkveld?

Het jaarverslag 2015 staat vanaf 31 maart a.s. op onze website. Het was een bijzonder jaar waar we op mogen terugkijken.

We hebben geweldige resultaten mogen bereiken in West-Afrika, Bangladesh en Azië.
Onze partner in Ivoorkust registreerde maar liefst 600.000 reacties. Een enorm aantal waar we stil van worden. Onze programma’s maken daadwerkelijk iets los bij een groot publiek. Velen worden geraakt door het evangelie van Jezus Christus en besluiten hun leven hun leve aan hem te geven.

De kerken in Bangladesh kregen een enorme impuls door het Forum van Eenheid dat zij vormden om samen televisie uitzendingen te realiseren. Uitzenden in een land waar de meerderheid moslim is, is een vak apart. Het is de kunst om de boodschap van het evangelie goed te verpakken in de vorm van drama. Deze nieuwe manier werkt, dat is nu wel duidelijk.

In Centraal-Azië is de uitzendmogelijkheid niet altijd stabiel, maar we zijn weer begonnen met de uitzendingen, nu een serie over het kidnappen van bruiden en over weeshuizen. De uitzendingen bereiken meer dan één land en hebben grote impact: de telefoon blijft maar rinkelen.

In Zuid-Azië geen televisie-uitzendingen maar er zijn in 167 dorpen filmvertoningen geweest. Er zijn veel mensen bereikt, naar schatting zo’n 30.000. Per vertoning komen er 5-8 mensen tot bekering of ze komen vragen om gebed en bevrijding. We zien dat het medium film heel geschikt is om de Bijbelse boodschap over te brengen in een land waar de meerderheid moslim is.

——

Het jaarverslag staat inmiddels online: lees hem hier!