Inspiratie – Nelleke Noort

“Zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd geweest door verhalen. Toen wij eind jaren ’90 een videospeler kregen – na een hoop zeuren – ontdekte ik de wereld van film en was gelijk verkocht. De vertellende beelden, de geluiden, de muziek, plus daarbij een verhaal waar je in meegenomen wordt; ik vond het fantastisch. Als vroege leerling deed ik met de leeftijd van 16 examen en moest al jong beslissen welk beroep ik wilde gaan doen.

Via een folder, ik herinner nog precies hoe het er uitzag, kwam ik in aanraking met het werk van 3xM. Media gebruiken om het Evangelie te verspreiden vond ik zo een briljant idee, dat ik er ook mijn werk van wilde gaan maken. Ik groeide op in een reformatorische omgeving en ging naar christelijke scholen. Behalve een gedegen basis voor de rest van mijn leven, was ik echter behoorlijk verlegen in de wijdere wereld buiten deze kring. De kunstacademie leek me dan ook een erg grote stap.

Lang verhaal kort: ik ben eerst HBO Theologie gaan studeren en ben daarna in de filmwereld beland. Nu, 14 jaar na mijn schoolexamen, ben ik fulltime filmmaker. Via Amsterdam en Los Angeles ben ik in Londen terecht gekomen, waar ik zowel voor de commerciële wereld/mainstream filmindustrie werk als voor christelijke stichtingen en/of kerken. ‘More Message in the Media’ is ook mijn persoonlijke motto geworden!”