Enia – hoe God ingrijpt in haar leven!

We vertellen u het verhaal van Enia. Ze is 36 jaar oud, woont in Ivoorkust en is moeder van zes kinderen, vier meiden en twee jongens. Drie jaar geleden kwam haar man om bij een auto-ongeluk en werd ze plots weduwe.

Enia stond er plots alleen voor
“Ineens moest ik alleen voor zes kinderen zorgen. Ik kon het alleen niet aan, dus we verhuisden naar vrienden in de hoofdstad. Zij beloofden mij te helpen met het zorgen voor de kinderen.
Dit duurde niet lang. Al snel moesten we weer vertrekken, het werd ook deze vrienden te veel. We stonden er weer alleen voor.

“Ik verkocht mijn lichaam”
Ik kon een klein kamertje huren waar we met zeven personen leefden. Om aan geld te komen, verkocht ik mijn lichaam. Ik was zo verwijderd van God, dat ik Hem niet bij mijn problemen betrok en niet naar andere oplossingen zocht. Ik leefde mijn leven en vond het niet eens erg om mijn lichaam te verkopen, het was ten slotte een gemakkelijke manier om in korte tijd genoeg geld te verdienen.

Op een dag werd ik uitgenodigd voor een vrouwenochtend van de kerk in de wijk en besloot ik daar naartoe te gaan. Naast dat we gezamenlijk aten en dronken, keken we een van jullie programma’s. Het ging over ongezonde relaties en de gevaren van HIV/Aids. Ik barste in tranen uit en besefte op dat moment dat ik helemaal verkeerd bezig was. Ik was geen goed voorbeeld voor mijn kinderen én ik riskeerde mijn leven door onbeschermde seks te hebben met een heleboel mannen.

God greep in!
Vanaf dat moment heb ik mijn leven veranderd. Ik ben allereerst weer gaan bidden en heb gevraagd of God de leiding over mijn leven wilde nemen. Ik kon het niet alleen. Ik heb vergeving gevraagd en ik mag weten dat Hij voor mij en mijn kinderen zorgt!”

Enia merkte meteen al verschil in haar leven. Ze vertrouwt op God, heeft weer hoop voor de toekomst, en kreeg al snel een baan in een winkel van iemand uit de kerk. Ook deed ze HIV/Aids-test en gelukkig bleek ze niet besmet!

We danken God dat Hij het leven van Enia ten goede veranderd heeft. Dankt u mee?