Een brief uit West-Afrika

In augustus reisde een aantal 3xM collega’s naar West-Afrika voor een conferentie met alle contactpersonen uit de twaalf landen waar we werken. Daarna kwam er een mail binnen van één van deze contactpersonen, die we je niet willen onthouden. Bid je mee voor Kofi?

Beste collega’s,

Deze bijeenkomst was een zegen voor mij en een licht op het belang van digitale discipelschap bediening. Ik ben zo dankbaar dat ik de kans had om deel te nemen aan deze bijeenkomst vol inspiratie. Ik heb genoten van de onderwerpen die we hebben besproken en ik geloof dat ze voor mij als zoon van God een effectief hulpmiddel zullen zijn in onze missie.

Ik herinner me de vraag van de Heer toen Hij zei: “De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders….  Lucas 10:2. Wij zijn de eerste arbeiders, wij moeten ons vermenigvuldigen!

In een stage tijdens mijn studie zag ik al het belang van de media in het zendingswerk op dit moment. Voordat ik naar de universiteit ging, droomde ik ervan om iets te studeren waarmee ik hoop kon geven aan hen die het hebben verloren. Ik denk dat één van de beste manier om contact met iemand te maken, is om dienstbaar aan deze persoon te zijn.

Dit is wat mij ertoe aanzette om eerst een kleine groep op te richten om mensen uit mijn stad te benaderen, hen te helpen en hen te leren over bepaalde besparende maatregelen. Het werd een succes, iedereen wilde onze service. “Het is ook een open deur voor de onbereikten”.

De beste manier om tegenwoordig veel mensen te bereiken is via de media. Als we daarin het goede, praktisch delen, dan zal dat harten raken. Daarom moeten we aangrijpende thema’s behandelen, waarin mensen zich herkennen. Dat doen we dan ook als organisatie. Ik wil in deze missie nuttig zijn. Mijn droom is dat ik deze vorm van digitaal discipelschap in mijn land ontwikkel.

Willen jullie met mij mee bidden dat God me echt laat zien wat ik moet doen en hoe ik het zal doen zodat Zijn Koninkrijk kan groeien in mijn land?

Bedankt! Kofi