Christelijke films voor kinderen in Pakistan

3xM heeft in januari en februari van dit jaar vijf films vertoond in verschillende dorpen in Pakistan. In deze films werd het evangelie verteld, maar verpakt op een kinderlijke en speelse manier. Maar liefst 350 kinderen hebben er in deze maanden naar gekeken. Drie van de vijf films zijn op het basisonderwijs getoond en de overige twee werden op de zondagsschool bekeken.

Aan de hand van de films leerden de kinderen twee liederen met gebaren over de gelijkenissen van Jezus. Juist kinderen behoren  tot de beste doelgroep  om het evangelie mee te delen. Deze doelgroep leert heel goed en pakt informatie snel op. Door hun enthousiasme en ongeremde gedachten delen ze de ervaringen thuis, met hun familie. “Het was prachtig om met deze kinderen te werken. Zij zijn onze toekomst!”, vertelt een kinderwerker in Pakistan.

Filmvoorstellingen in 2016
In 2016 heeft het filmteam maar liefst 98 filmvoorstellingen voor bewoners van 124 dorpen gehad. Deze voorstellingen vonden plaats op open plaatsen, schoolterreinen en in kerkgebouwen. Geschat wordt dat bijna 12 000 mensen naar deze voorstellingen zijn geweest. We zijn God dankbaar dat ons werk zoveel mensen mag raken!

Verlangen naar vrede en onvoorwaardelijke liefde
In Pakistan is het niet gewoon om christen te zijn. Rivaliteit tussen verschillende groepen in Pakistan leidt tot verdere islamisering van de samenleving. Ondanks de angst voor aanvallen en bedreigingen, verlangen miljoenen mensen naar de boodschap van vrede en onvoorwaardelijke liefde. 3xM verspreidt deze boodschap door christelijke films te laten zien op het platteland van Pakistan. De filmvoorstellingen zijn erg populair. Veel  mensen op het platteland zijn analfabeet en juist voor hen zijn deze voorstellingen een prachtige kans om te leren over Jezus als Verlosser en het christelijke geloof in het algemeen.