Bruidkidnapping

20 september 2017 |

Een fenomeen waar vrouwen, vooral in Centraal-Azië, vaak het slachtoffer van zijn is ‘bruidkidnapping’. Dit houdt in dat wanneer een jongen besluit te trouwen (lees: zijn familie vindt dat hij moet trouwen), zijn broers/vrienden/ooms worden ingeschakeld om een meisje te kidnappen. Dit gebeurt zonder dat het meisje hiervan op de hoogte is.

Wanneer een meisje eenmaal gekidnapt is, is haar leven eigenlijk voorbij. Ze wordt meegenomen naar de familie van de jongen, waar ze geestelijk en lichamelijk zo onder druk wordt gezet door de vrouwen van zijn familie, dat het bijna niet mogelijk is om weerstand te bieden. Binnen een aantal uren is ze getrouwd.

Weglopen heeft dan geen zin meer, want haar familie hoeft haar op dat moment niet meer terug. Ook hoeft een andere man haar op dat moment niet meer, want ze is ´damaged goods´. Er wordt met elkaar gegeten en gedronken en het meisje wordt gedwongen de nacht met de jongen door te brengen. Het gevolg van het kidnappen van deze bruiden is bitterheid, angst, woede. Ook vinden er zelfmoorden plaats door jonge vrouwen die geen andere uitweg zien.

Het televisieprogramma dat onze partners heeft gemaakt, is online al meer dan 4 miljoen keer bekeken! We bidden dat we jonge vrouwen hoop mogen bieden met de christelijke boodschap. Daarnaast hopen we jonge mannen aan te spreken, dat ze mogen beseffen dat dit niet de goede manier is om te trouwen.