Amina – bekeerd ondanks de mogelijke gevolgen

Het andere getuigenis uit Centraal-Azië gaat over Amina. Zij werkte al lange tijd bij een christelijk gezin in huis, maar was zelf moslim. De familie probeerde haar vaak van Jezus en Zijn Verlossing te vertellen maar ze wees het altijd af. Ze hoefde niets over Jezus te horen. Ze weigerde te accepteren wat ze haar vertelden. Voor haar voelde het als verraad naar haar eigen geloof.

Toen het hele gezin op een dag eens afwezig was vond ze de DVD met een christelijk programma in de kast en haar nieuwsgierigheid won het van haar gevoel. Ze werd geraakt door de boodschap van het evangelie en begreep eindelijk wat haar al die jaren is verteld. Alsof alles ineens op z’n plaats viel…

Ze leende meer DVD’s en bekeek ze allemaal. Toen maakte ze de moeilijke keuze om zich te bekeren en haar leven verder te leiden als christen, ondanks de gevolgen.

Geloven in Centraal-Azië
In Centraal-Azië is het merendeel moslim. Christenen hebben het steeds moeilijker en krijgen steeds minder ruimte. We bidden voor Amina en andere christenen in het land.