3xM maakt unieke paasmusical in Bangladesh mogelijk!

Op paaszondag zendt de populaire satellietzender in Bangladesh een musical over het leven van Jezus uit! Deze musical is geproduceerd door de partnerorganisatie van 3xM in Bangladesh. Door middel van dans en drama wordt in het kort het leven van Jezus vertoond. De musical is volledig in Bengaalse stijl.

We zijn dankbaar dat deze speciale productie van onze partner na maanden hard werken uitgezonden mag worden op de TV en live via internet in Bangladesh. In Nederland wordt op vanavond (witte donderdag) The Passion live uitgezonden op de Nederlandse televisie. Maar niet alleen in Nederland en andere Westerse landen worden musicals gemaakt rondom het leven van Jezus. Zelfs in Bangladesh, waar minder dan 1% van de mensen christen is, willen christenen het levensverhaal van Hem laten zien aan de ander. Het is niet gewoon dat in Bangladesh een musical met een Christelijk thema wordt uitgevoerd.

Licht van de Wereld
In de musical getiteld ‘Licht van de wereld’ (Asecho Jotirmoy) worden gedichten en liederen van Rabindranath Tagore gebruikt. Hij was een beroemde dichter, roman- en toneelschrijver in India. Hij is erg bekend in Bangladesh en India. India heeft al eerder een soort gelijke dramadans gemaakt, maar in Bangladesh is dit nog nooit eerder gemaakt.