‘Ik wil de gevolgen van HIV tegengaan’

31 maart 2017 |

Nadat een aantal broers en zussen zijn overleden aan de gevolgen van HIV, wilde Didier iets doen tegen het aidsprobleem in Afrika. Inmiddels staat hij vaak voor grote groepen jongeren en spreekt hij over seksualiteit. Tijdens zijn toespraak laat hij vaak een fragment uit de uitzendingen van 3xM zien. Didier heeft al veel bijzondere ervaringen meegemaakt.

Didier is dominee in Burkino Faso en is contactpersoon voor 3xM. Hij heeft negen broers en zussen en vier daarvan zijn overleden aan de gevolgen van HIV. Dit zette hem aan het denken: “Hoe kan het aantal HIV-infecties worden beperkt? Ik wilde hier iets aan doen en besloot een training te volgen om aidsproblemen aan te kunnen pakken.” Na het afronden van de training bezocht hij kerken, regio’s, provincies en plattelandsgemeenschappen om bewustwording bij de mensen te creëren. In het begin ontving hij veel negativiteit. Maar nu, jaren later, is Didier blij met het resultaat en is hij gemotiveerd om door te gaan met zijn werk.

Jongeren komen tot bekering
Didier mocht tijdens twee jongerenbijeenkomsten beide keren voor meer dan 500 tieners een spreken over seksualiteit. Hij liet de jongeren tijdens zijn toespraak de film Second Chance zien. Deze film gaat over vergeving en verzoening. ‘God deed iets bijzonders. Jongeren erkenden hun zonden en vroegen om vergeving’, zegt Didier. Vele jongeren kwamen na afloop van de bijeenkomsten tot geloof of keerden zich opnieuw tot Jezus.

Dankbaar
Het is mooi om te zien dat jongeren op zoek zijn naar Gods hulp en vergeving vragen, zegt Didier. Het effect van het programma is waardevol, positief en zichtbaar. Didier is hier dankbaar voor: “Ik bid om voortdurende zegen om samen hand in hand te blijven gaan voor de missie die onze God ons geeft”.

Helpt u mee om jet evangelie te verspreiden in West-Afrika? Kom in actie!