Afghanistan

Home » Waar werken we? » Afghanistan

Het evangelie mag niet gebracht worden in Afghanistan. Daarom zenden wij met onze lokale partner programma’s uit in Afghanistan via een satellietverbinding (tv) en internet. Wij bieden kijkers de mogelijkheid aan om contact op te nemen met het nazorgteam. In 2018 hebben wij persoonlijk contact gehad met 850 Afghanen na aanleiding van onze uitzendingen. Inmiddels geeft onze partner hen Bijbelstudie via de telefoon.

Afghanen hebben over het algemeen goed toegang tot het internet. Daarom hebben we ook 7 websites in de lucht waar mensen Bijbels onderwijs kunnen ontvangen. Het gaat dan om audio, video, leesmateriaal en andere resources.

In 2019 willen we het team van mentoren in het lokale nazorgteam uitbreiden door nieuwe mensen te trainen. Bid u mee dat we het werk mogen doorzetten?

Welke problemen zijn er in Afghanistan?

Tientallen jaren van oorlog hebben diepe sporen achtergelaten in Afghanistan. Veel mensen hebben het erg zwaar en overleven van dag tot dag. De politieke situatie is instabiel en er worden nog steeds onderlinge conflicten tussen machthebbers uitgevochten.

Omdat Afghanistan zeer gesloten is voor het evangelie van Jezus Christus zenden vanuit een ander land uit via een satelliet. Op die manier kan het Afghaanse volk toch het evangelie horen.

Na gedegen onderzoek in 2018 is besloten samen te gaan werken met een organisatie die al 25 jaar radiowerk doet in Afghanistan, vanuit een ander land, via de satelliet. De organisatie maakt ook tv-programma’s. 3xM gaat daar dramaproducties aan toevoegen.

3xM is net begonnen met het uitzenden in Afghanistan. We hopen in 2020 de eerste resultaten te laten weten! Uiteraard heeft onze lokale partner organisatie al wel de nodige ervaring opgedaan.

Per 1 januari 2019 kunnen we van start gaan met het maken van een aantal pilot programma’s. Hiervoor is een ervaren christelijke filmmaker aangetrokken en is apparatuur aangeschaft. Onze partner heeft een behoorlijk ontwikkeld nazorg en discipelschap netwerk en biedt kijkers bijbelcursussen aan. We zijn erg dankbaar dat we het Afghaanse volk op deze manier mogen bedienen!

Ervaringen uit Afghanistan