Afghanistan

Levensgevaarlijk om voor je geloof uit te komen

Het prachtige bergachtige landschap van Afghanistan zou uitermate geschikt zijn als toeristische trekpleister. Niets is echter minder waar. Het land is getekend door vier decennia oorlog en is daardoor één van de armste landen van de wereld. 40% van de bevolking is werkloos en meer dan de helft van de Afghanen leeft onder de armoedegrens. Vrijwel de gehele bevolking is moslim. Slechts 0,1% is christen. Veel christenen zijn eenzaam. Het is levensgevaarlijk om voor je geloof uit te komen. Kleine groepen komen als kerkgemeenschappen in het geheim of online samen.

Tweederde van de mannen kan niet lezen of schrijven, en bij de vrouwen is slechts vijftien procent geletterd. Na jaren van oorlog willen de Afghanen vrede. Vrede in hun land en in hun hart.

“Ik ben moe van de islam. Ik wil deze nieuwe God volgen. En ik heb van meer families gehoord dat ze dat willen.”

Sinds 2018 werken we samen met een partner die al 25 jaar televisieprogramma’s maakt in Afghanistan. Samen met hen ontwikkelen we dramaseries, afgestemd op de lokale taal en cultuur. Onze programma’s worden uitgezonden via internet en verschillende social media. Een belangrijk onderdeel van ons werk is de nazorg die wij geven aan iedereen die reageert via social media, e-mail of telefoon.

Getuigenissen uit Afghanistan

De wekker voor de uitzending

Uw radioprogramma’s weerhielden mijn vader en oom van van hun plan om een wraakmoord uit te voeren! Prijs God dat ze samen met mij naar uw uitzendingen geluisterd en begrepen…

Lees meer

Ik wil meer leren van het Evangelie

“Ik was een man toegewijd aan mijn Islamitisch geloof, totdat ik zag iemand bruut vermoord zag worden. Dat veranderde mijn mening over God en religie, en ik werd een atheïst….

Lees meer

Geen radio voor Amir

Ik werd gebeld door Amir, een Afghaanse man. Zijn radio was kapot, waardoor hij niet kon luisteren naar ons wekelijkse programma. Ik bood hem aan om een radio te geven,…

Lees meer

De impact is groot

De impact van onze programma’s is groot. Toen we begin 2019 een kort filmpje over eenzaamheid op social media plaatsten, kregen we binnen enkele dagen meer dan 120 reacties, wat uitgroeide naar meer dan 800 een paar weken later, waar we voorheen 1.000 reacties per jaar kregen. Daarom werken we ook aan het uitbreiden van de nazorg- en discipelschapscapaciteit, zodat elke Afghaan die contact opneemt, geholpen kan worden.