Uitnodiging: unieke avond met Japanse partner

De directeur van onze Japanse partnerorganisatie brengt in juni een bezoek aan Nederland. Deze gelegenheid willen wij benutten om u persoonlijk kennis te laten maken met deze unieke manier van evangeliseren onder de Japanners. En jij kunt hierbij zijn!

Want hoewel Japan een westers land lijkt, kunnen de culturele verschillen met Nederland niet verder uit elkaar liggen. Neem bijvoorbeeld alleen al het vereren van voorouders. Dit onmisbare ritueel voor de Japanners staat haaks op het vereren van één God, de God uit de Bijbel. Jaren van evangelisatie hebben getoond dat Japanners soms wel open staan voor het Evangelie, maar dat ze geen afscheid kunnen nemen van dit soort rituelen. Het is nodig om vanuit de Japanse cultuur zelf het Evangelie te brengen. Met de waarheid van de Bijbel maar zonder afbreuk te doen aan de waarde die de Japanners aan hun eigen cultuur en alle religieuze aspecten daarvan hechten. Je begrijpt dat dit een uitdagende missie is, waar onze partner jou op 27 juni graag alles over wil vertellen.

Bijzonder aan dit project is ook dat we al tien jaar wisten dat we daar zouden gaan werken. In een vastenperiode hoorde onze directeur Martien Timmer de woorden ‘Japan, en het zal tien jaar duren’. In de tussentijd hebben we tientallen pogingen gedaan om voet aan de grond te krijgen in Japan. Vorig jaar, precies tien jaar na de droom van Martien Timmer, ontmoetten we onze huidige Japanse partner.  

Geef je op voor deze unieke avond. We horen graag of je aanwezig bent op dinsdag 27 juni. U kunt dit laten weten per e-mail aan Jolanda Methorst via j.methorst@3xm.nl. De locatie is nog niet bekend maar laten we zo snel mogelijk weten. 

We zien je graag op 27 juni!