TV-programma’s in Bangladesh over omgang met vrouwen

In Bangladesh krijgen sociale misstanden aandacht in de programma’s. Eén daarvan is ’bedreigend gedrag vertonen tegenover vrouwen door mannen’ ook wel ‘eve teasing’ genoemd. Dit gebeurt door in het openbaar seksueel getinte opmerkingen en intimiderend gedrag te richten op meisjes en vrouwen. Slachtoffers worden vaak dagelijks gestalkt en achtervolgd. Het is een groeiend probleem waar veel jonge vrouwen onder lijden. Een recente studie toont aan dat bijna 90% van de meisjes tussen 10 en 18 jaar hiermee te maken krijgen. De gevolgen zijn groot vanwege toenemende angst.

Één van de afleveringen gaat over het meisje Mony dat wordt lastig gevallen door een jongen en zijn vrienden. Als de zus van een van die jongens  in het ziekenhuis belandt, heeft ze een bloeddonor nodig. Mony is toevallig in het ziekenhuis en heeft de goede bloedgroep. Zij biedt zich aan als bloeddonor.
Als de jongen even later in het ziekenhuis oog-in-oog staat met Mony, het meisje dat hij heeft lastiggevallen, schrikt hij. Mony heeft het leven van zijn zus gered! Hij schaamt zich kapot voor zijn daden.

Bekijk hier de samenvatting van de aflevering

3xM wil doorgaan met het uitzenden van wekelijkse televisie programma’s om thema’s als zuurgooien, sexuele intimidatie en vrouwen/kinderhandel aan de kaak te stellen. Dat kan alleen met uw steun. Maak hier uw gift over. Alvast hartelijk dank!