Gered door een stem in de nacht

Armoede en misbruik brachten John Migan uit Benin op 14-jarige leeftijd op straat. Met zijn drumtalent had hij iets kunnen maken van zijn leven, maar een losbandig leven vol drugs en prostitutie maakte hem doodziek. Tot hij een boodschap van God hoorde die hem tot inkeer bracht. Nu werkt hij mee aan christelijke tv in zijn land en helpt jong en oud hun problemen anders aan te pakken. Deze man getuigt nog steeds blij en enthousiast van zijn vrijheid in Christus.

“Als kind kreeg ik geen liefde en werd ik veel geslagen. Daarom ben ik weggelopen toen ik 14 jaar was en leefde ik op straat. Ik leidde een losbandig leven vol drank, drugs en seks. Telkens als ik met een vrouw had geslapen, schreef ik haar naam op een paar jeans die ik speciaal voor die gelegenheid apart hield, tot er geen plekje meer over was om een naam te schrijven.
Uiteindelijk besefte ik dat ik aan deze manier van leven kapot zou gaan. Een evangelist had me een keer direct aangesproken en zei dat ik zou sterven door de drugs. Zijn woorden bleven in mijn hoofd hangen, maar ik kon niet vrij worden van mijn slechte gewoonten.”

Stem in de nacht
Op een zondagochtend viel John dronken in slaap, tot hij een stem hoorde: ‘John, wordt wakker. Je gaat dood! Er is daar een kerk; ga daar naartoe’. John luisterde naar deze stem en ging die dag naar de kerk. De muziek en zang tijdens de dienst maakten enorme indruk op hem en brachten hem in tranen. De woorden in de dienst leken zo persoonlijk op hem gericht. Hij vertelt het volgende over dat moment: “Ik probeerde me te verstoppen achter de mensen, want ik voelde dat deze boodschap op mij gericht was. Maar ik werd zo geraakt door de woorden, dat ik aan het einde van de dienst naar voren ben gegaan en mijn leven aan Christus heb gegeven. Dat was een prachtige dag!” Nu is hij muzikant in die kerk en prijst hij God nog elke dag voor de kansen die Hij hem geeft.

Christelijke tv
John wilde graag de christelijke tv in zijn land introduceren. Hij benaderde een organisatie die christelijke programma’s produceert in samenwerking met 3xM. Nu werkt hij als muzikant mee en zenden ze samen programma’s uit over jongeren die rondzwerven op straat en moedigen hen aan iets van hun leven te maken. Mensen uit verschillende plaatsen reageren hier heel positief op en vragen om advies over de maatschappelijke problemen die in de programma’s worden belicht, zoals het onderwerp aids. John is erg dankbaar voor de mogelijkheden die God hem geeft in zijn leven: “Ik dank God voor deze bediening, want door samen de films te bekijken worden veel inwoners van ons land bereikt en geholpen.”

Lees meer over 3xM in West-Afrika