Siran, de tweede vrouw

11 september 2017 |

Siran woont in Centraal-Azië, is getrouwd met een moslimman en samen hebben ze vier kinderen. Haar man werkt, er is elke dag eten op tafel en haar kinderen zijn gezond. Waarom was ze dan jarenlang ongelukkig? Ze is de tweede vrouw in een polygaam huwelijk.  En niet alleen in volgorde. Ze voelde zich enorm achtergesteld vergeleken bij zijn eerste vrouw Ayah. Ayah heeft haar nooit geaccepteerd en weet dat zij zelf bij haar man op nummer één staat.  Dat maakt Siran jaloers. Als gevolg daarvan leefde ze jaren met bitterheid en wrok in haar hart.

Toen is Siran bekeerd. Ze leerde de Heer Jezus kennen! Ze ontdekte dat het christen-zijn niet al haar problemen meteen oploste. Ze worstelt nog een hele tijd met bitterheid en negatieve gevoelens. Maar nu eindelijk kan ze deze delen met Iemand die haar kent, begrijpt en helpt.

Ze kwam een christelijke televisie-uitzending tegen over relaties, omgaan met mensen en hoe God je daarbij helpen kan. Ze zag hoe andere vrouwen in eenzelfde positie ermee omgingen, wat hen op weg had geholpen en hoe ze gegroeid waren. Die programma’s hielpen ook haar te groeien.

Langzaamaan heeft ze geleerd haar bitterheid los te laten. Dat was een hele stap vooruit in de omgang met haar man en Ayah; ‘de andere vrouw’. Ze is weer in gesprek met haar echtgenoot en heeft vrede met haar bestaan.

De christelijke programma’s hebben haar leven ingrijpend veranderd. Ze kan weer lachen!