Paul Emans

Paul Emans (1949) verliet rond zijn achttiende de (RK) kerk, maar ontdekte enkele jaren later dat de levende God hem zocht. Samen met zijn vrouw kwam hij in 1974 tot een diep levend geloof. Thans bezoeken zij een evangelische gemeente in Veenendaal. Sinds 1971 is hij gelukkig gehuwd met Angeline. Zij hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Na zijn hotelopleiding bekleedde Paul diverse commerciële managementfuncties in het bedrijfsleven. Van 1996 tot 2004 was hij oprichter en directeur van Compassion Nederland. Daarna werkte hij als interim-directeur voor diverse bedrijven en christelijke organisaties. Regelmatig wordt zijn raad gevraagd bij bestuurlijke vraagstukken.

Naast zijn werk vervulde Paul diverse bestuursfuncties o.a. bij de Leprazending Nederland, World Vision Nederland en het Nederlands Rode Kruis. Thans is hij lid van het internationale bestuur van The Leprosy Mission International en voorzitter van de Governance Committee met als aandachtgebieden strategic direction en resource development. Recentelijk is hij vrijwilliger bij 3xM International in de positie van Director of Resource Development USA waarbij hij de relaties onderhoudt met onze Amerikaanse partners en donors.

Paul is door zijn vele reizen internationaal georiënteerd. Hij wordt dikwijls uitgenodigd als gastspreker in kerkelijke gemeenten en op christelijke platforms. Daarnaast verlenen hij en zijn vrouw pastorale zorg aan mensen met knellende levensvragen.

E-mail: paulemans@planet.nl |GSM: 0653 815 763