Opnieuw zendtijd voor 3xM in Centraal-Azië

15 feb 2017
3xmadmin
1452
0

3xM krijgt dit jaar opnieuw de mogelijkheid om programma’s uit te zenden op de regionale zenders in Centraal- Azië. Het is bijzonder dat in dit land programma’s met een christelijke boodschap kunnen worden uitgezonden. De planning is dat er in 2017 minimaal 15 nieuwe dramaprogramma’s worden geproduceerd. Deze gaan over het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken, zoals verslaving aan drugs en alcohol, huiselijk geweld, kinderarbeid en pesten.

In Centraal-Azië groeit de islam snel, is er geen sprake van godsdienstvrijheid en zijn veel mensen nog nooit met het evangelie in aanraking gekomen. In de programma’s worden waargebeurde levensverhalen nagespeeld. Een van de afleveringen gaat over een jongen die blind is geworden door mishandeling en laat zien wat vergeving kan doen.

Werken in moeilijk toegankelijke landen
3xM richt zich op de productie van hoogwaardige televisieprogramma’s met boeiende onderwerpen voor een breed en groot publiek. In zogenoemde ‘moeilijk toegankelijke landen’ in Centraal-Azië, West Afrika, Pakistan en Bangladesh werkt 3xM samen met partnerorganisaties. 3xM zendt voornamelijk uit via nationale tv-zenders, internet en dvd’s. In alle programma’s zit een boodschap van hoop, herstel en verandering. In de afgelopen jaren zijn er verschillende onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd naar impact van onze programma’s. Er kwamen duizenden reacties binnen van kijkers!

Lees hier het verhaal van de blinde jongen.