Interview met vrijwilliger Piet

17 okt 2016
3xmadmin
1091
0

“Geen plannen voor afscheid, ik voel me nog prima”

“3xM is een fantastisch, maatschappelijk betrokken organisatie die op professionele wijze het evangelie doorgeeft aan mensen die nooit eerder daarvan hebben gehoord“, lacht vrijwilliger Piet van der Veen (73). “Het is een plezier om bij 3xM te werken.”

“Ik vind het bijzonder dat mensen door het werk van zendingsorganisatie 3xM voor het eerst in hun leven kennismaken met het christelijke geloof”, vervolgt Piet van der Veen. “Op kantoor worden deze bijzondere verhalen regelmatig gedeeld: Mensen die nooit het evangelie hebben gehoord, horen van Gods liefde. Dat is de grootste drijfveer voor mijn vrijwilligerswerk bij 3xM.”

Techneut
Piet van der Veen werkte tot zijn vervroegde pensionering als hoofd technische zaken bij een veevoederbedrijf en zocht na zijn uitdiensttreding naar een nieuwe uitdaging, naast het vrijwilligheidswerk voor zijn kerkelijke gemeente. “Ik wilde me graag inzetten voor een christelijke organisatie en stuitte op een vacature bij 3xM. Ik nam contact op met deze organisatie en het klikte. Sindsdien lever ik voor ongeveer vijftien uur per week mijn bijdrage aan deze prachtige organisatie.”

Piet van der Veen is bij 3xM gebedscoördinator, hij is verantwoordelijk voor veiligheidsprotocollen en voor de automatisering. “Medewerkers nemen contact met me op als hun telefoon of laptop het niet doet, ze geen verbinding kunnen maken met het netwerk van 3xM of een computer draaiend moeten krijgen. Ik beleef er plezier aan om die problemen op te lossen. Ik ben een techneut: altijd benieuwd hoe iets in elkaar zit en functioneert.”

Levensgevaarlijke situatie
Piet van der Veen haalt herinneringen op aan de beginjaren van zijn vrijwilligerswerk, nu zo’n twaalf jaar geleden: “Tijdens een werkreis kwam een medewerker vast te zitten in de woestijn, en dat was levensgevaarlijk omdat zijn water snel opraakte. Gelukkig kwam net op tijd hulp opdagen. Dit voorval motiveerde mij een veiligheidsprotocol op te stellen, met regels voor een veilig buitenlands verblijf. Medewerkers van 3xM weten nu hoe ze zo veilig mogelijk reizen: Zij laten zich nu bijvoorbeeld rijden door lokale chauffeurs die de situatie ter plaatse goed kennen, en ze gaan zeker niet alléén op pad. Voor de organisatie bestaat ook een handleiding voor het geval een medewerker onverhoopt toch in problemen komt.”

Geen afscheid
Piet van der Veen heeft nog geen plannen te stoppen met zijn vrijwilligerswerk voor 3xM. “3xM is een plezierige, ontspannen organisatie waar nog een aantal vacatures zijn voor vrijwilligers. Hij lacht: “Maar mijn baan komt nog niet vrij. Ik maak tot nu toe geen plannen afscheid te nemen van de organisatie: ik voel me nog prima!”