Interview met Hanneke, 3xM-vrijwilliger

31 okt 2016
3xmadmin
950
0

“Een steentje bijdragen aan unieke organisatie”

Nederland Hendrik Idoambacht Hanneke van den Hout vrijwilliger 3xm 19-08-2016 foto: Jaco Klamer

“Mijn vrijwilligerswerk voor 3xM geeft me veel voldoening”, lacht Hanneke van den Hout (54). Tijdens beurzen en op bijeenkomsten bemant Hanneke de stand van 3xM. Ze reikt informatieve folders aan en vertelt belangstellenden enthousiast over het bijzondere werk van 3xM. “Het is zo’n prachtig doel.”

Dertig jaar
“Sinds we getrouwd zijn, steunen mijn echtgenoot en ik de zendingsorganisatie 3xM, dus al zo’n dertig jaar”, vertelt Hanneke van den Hout. “We bidden voor het werk van 3xM en ondersteunen de organisatie financieel. 3xM brengt het evangelie in gebieden waar het nauwelijks bekend is, via tv-uitzendingen. Dat spreekt me aan.”

Bel op!
Een jaar geleden werd Hanneke gevraagd af en toe de stand van 3xM te bemannen. “Dat vind ik ontzettend leuk, want ik ga graag met mensen om. De nieuwsbrieven van 3xM lees ik al zolang ik de organisatie ken, maar nu bestudeer ik ze extra goed zodat ik belangstellenden concrete verhalen kan vertellen. Dat spreekt mensen aan. Zo probeer ik met mijn gaven en talenten een steentje bij te dragen aan deze unieke organisatie.”

Bijzonder
“3xM heeft op dit moment vacatures voor nog meer vrijwilligers: zij kunnen doen wat bij hen past. Ik zou zeggen: bel op en probeer of het je bevalt. Ikzelf vind het bijzonder om op mijn manier bij 3xM betrokken te zijn.”

3xM verspreidt het evangelie, via tv-programma’s, in landen waar die boodschap nauwelijks te horen is. De organisatie zoekt daarvoor betrokken vrijwilligers. Spreekt dat u aan? Neem contact op met Bea Achterbergh: b.achterbergh@3xm.nl.