Interview met 3xM-medewerker Winfred Vels

7 okt 2016
3xmadmin
1041
0

“Dit werk heeft mijn hart”

“Reizen is een groot avontuur”, lacht Winfred Vels (51) die voor zendingsorganisatie 3xM een paar keer per jaar naar Canada reist om fondsen te werven. “Ik heb vaste afspraken in Canada maar sta ook open voor verrassende ontmoetingen. Zo kwam ik op een binnenlandse vlucht in contact met een medepassagier die zeer geïnteresseerd was in 3xM. Zo breid ik mijn netwerk voor de missie uit, en werd ik onverwacht bemoedigd.”

“Ik ben christen, heb marketing gestudeerd en ben geïnteresseerd in media”, vertelt Winfred Vels, vrijwillig fondsenwerver voor 3xM. “Ik heb 3xM dus al jarenlang in het vizier. Sinds begin dit jaar werk ik, naast mijn reguliere baan, als vrijwilliger gemiddeld een dag per week voor 3xM, en dat geeft me enorm veel voldoening.”

Voldoening
Een paar jaar geleden stond Winfred Vels op het punt naar Canada te emigreren om daar aan de slag te gaan voor een zendingsorganisatie. “Dat ging helaas niet door”, verzucht Vels. “Daarom is het extra bijzonder dat ik me voor het fondsenwerven voor zendingsorganisatie 3xM op Canada mag richten.”

“De unieke werkwijze van 3xM spreekt mij enorm aan. De organisatie brengt christenen van verschillende kerkgenootschappen samen die een verbintenis aangaan om landgenoten met het evangelie van de Here Jezus te bereiken, met behulp van televisie. Lokale christenen produceren daarvoor laagdrempelige programma’s.”

Het in de ether uitzenden van het evangelie wordt voor Winfred gemotiveerd door een van zijn lievelingsteksten uit de Bijbel: ‘Wat baat het de mens dat hij de hele wereld wint maar schade lijdt aan zijn ziel?’ Jezus is de voeding voor je leven, en het geeft mij enorm veel voldoening dat ik een radartje mag zijn in het uitdelen van het evangelie. Dit werk heeft mijn hart.”

Thuisfront
“Vrijwilligers van 3xM worden serieus behandeld en begeleid, betrokken bij ontwikkelingen, getraind en volledig opgenomen in de organisatie. Een paarmaal per jaar ontmoeten de vier vrijwillige fondsenwervers elkaar, en dat is uitermate inspirerend. We luisteren naar elkaars verhalen en stimuleren elkaar. Al met al een prachtig team om mee op te trekken en een prachtig werk om mijn tijd in te investeren.”