“Ik heb besloten mijn ouders te vergeven”

27 januari 2022 |

Ik ben Kwasi. Ik heb uw film over het gebrek aan moederliefde met veel belangstelling bekeken. Mijn moeder was een weduwe die hertrouwd is met mijn vader. Toen ik geboren werd, accepteerde mijn vader niet dat ik een jongen ben. 

Volgens de traditie, als je de vrouw van je overleden broer opneemt als vrouw en je eerste kind is een jongen, dan zul je sterven. Mijn ouders hebben me toen verstoten.
 
Ik werd opgevoed door mijn grootmoeder van moederskant. Toen ik opgroeide, vertelde iemand me dat mijn ouders me in de steek lieten uit angst dat mijn vader zou sterven door mijn geboorte. Vanaf dat moment haatte ik mijn ouders. Ik veranderde mijn gedrag; ik begon alcohol te drinken en seks te hebben met vrouwen. Zo heb ik HIV opgelopen. Ik was bijna in het laatste stadium toen een van mijn vrienden uw film op televisie volgde en u belde voor mij. Ik wilde niet naar het ziekenhuis gaan, maar door uw advies en het aandringen van mijn vriend en mijn grootmoeder ben ik toch naar het ziekenhuis gegaan. Vandaag leef ik en heb ik een glimlach op mijn gezicht. U hebt mij verschillende keren ontvangen om mij raad te geven omdat, zoals u zei, God het beste plan voor mij heeft.

Door uw raad heb ik besloten om mijn ouders te vergeven. U zei ook dat Jezus met mij wil blijven wandelen in deze wereld. Daarom geef ik mijn leven aan Jezus Christus en aanvaard ik zijn liefde voor mij. En ik dank hem omdat hij me verlost heeft van overmatig drankgebruik en seksuele verdorvenheid. Ik weet vandaag dat als ik sterf, ik bij Jezus zal zijn.  Maar bid voor mij dat ik volledig zal genezen. Ik dank u hartelijk.