Het verhaal van Martin

Jayanto en Martin groeiden op in christelijke families in Bangladesh en waren in hun jeugd onafscheidelijk. Maar de vriendschap houdt geen stand. Tot de één een film maakt over het leven van de ander…

In hun tienertijd groeiden Martin en Jayanto uit elkaar. Na een mislukte liefde zocht Martin zijn troost in drugs en drank. De relatie met zijn ouders werd steeds slechter. Iedereen was bang voor zijn agressieve uitbarstingen.
Jayanto vertrok naar de hoofdstad Dhaka. Hij ging werken bij Joyodhoni Media, een partner van 3xM. Zijn droom kwam uit: christelijke dramaproducties maken. Af en toe hoorde Jayanto nog wel eens iets van Martin. Het ging niet goed met hem en dat bleef hem maar bezig houden. Dan komt hij op het idee om een kerstprogramma te maken over het verhaal van zijn vriend. Hij laat acteurs de verstoorde relatie spelen tussen Martin en zijn ouders. Maar hij voegt iets toe aan het bestaande verhaal: aan het eind van de film sterft de vader en ziet Martin in hoe hij zijn leven heeft vergooid. Na de dood van zijn vader valt er niks meer goed te maken…

Tranen
Martins vader, inmiddels oud en zwak, ziet het programma op televisie en belt in tranen naar Jayanto: “Wil je alsjeblieft dit programma aan Martin laten zien, dit is ons verhaal! Ik wil hem zo graag zien, voor het te laat is!”
Als Martin het programma heeft gezien, gaat hij terug naar zijn dorp om zijn ouders te ontmoeten. Hij is diep geraakt door het programma en verzoent zich met zijn vader en zijn familie. Hij verandert zijn levensstijl compleet en vindt een baan als taxichauffeur. Af en toe helpt hij Jayanto met het filmwerk of speelt hij als acteur mee in ‘Uddipon’. ”Ik ben zo dankbaar. Mijn leven is totaal veranderd en ik heb weer perspectief gekregen!”

Bekijk hier ook het filmpje van Martin en Jayanta.