Hoe HIV Manar tot God heeft gebracht

27 januari 2017 |

Manar is 26 jaar en woont in Burkina Faso. Ze is opgegroeid als moslimvrouw en is volgens deze gebruiken als tiener getrouwd. Al snel kreeg ze een tweeling. De twee meisjes stierven beiden binnen zes maanden. Manar heeft daarna twee jaar gewacht met een kindje en werd na die twee jaar weer zwanger. Maar ook dat kindje  overleed na slechts vier maanden. Haar man trouwde intussen met een tweede vrouw. Manar vertelt het volgende over die tijd: “Nadat mijn man met een tweede vrouw getrouwd was, werd ik langere tijd regelmatig ziek. Ik heb hem gevraagd om samen een HIV-test te doen. Hij ging hiermee akkoord. Het resultaat was schokkend: hij was negatief, en ik positief. Na deze uitslag moest ik hem en het huis verlaten”.

Verlaten uit liefde
Manar begon met een HIV-behandeling en haar gezondheid herstelde. Ze ontmoette een nieuwe man en werd ook van hem zwanger. “Ik had hem tot die tijd nog niet verteld dat ik HIV-positief was. Toen ik zwanger werd, heb ik hem dat toch verteld. Hij vond het niet erg en wilde mij bij zich houden, maar ik besloot om hem te beschermen en hem daarom te verlaten.” Haar besluit kwam puur voort uit liefde, want haar man was ontzettend goed voor haar.

“Ik besloot mijn leven aan Hem te geven”
Manar luisterde met grote belangstelling naar de evangelieboodschap in de tv-programma’s over HIV. Na het zien van een de uitzendingen heeft Manar contact opgenomen met de programmamakers. “Ik besloot mijn leven aan de Here Jezus te geven en Hem als de Verlosser van mijn leven te zien.” Sinds haar bekering gaat ze regelmatig naar de kerk en ontmoet ze daar de pastor om meer te leren over de Bijbel en het christelijk leven. Afgelopen kerst is ze zelfs voor de eerste keer naar de kerstbijeenkomst geweest. “Het was de eerst keer in mijn leven dat ik daar heen ben geweest en ik heb ervan genoten. Ik dank God voor alles”