Even voorstellen: Orlando Bottenbley

Orlando Edgar Bottenbley is geboren in Suriname en groeide op in een van de achterstandswijken van Paramaribo. Hij was de één na jongste in een gezin met tien kinderen. Op 18 jarige leeftijd begon voor Orlando zijn zoektocht naar God, waarna hij zijn leven aan Jezus heeft gegeven. Hij bezocht verschillende gemeenten van evangelische signatuur, maar besloot zich uiteindelijk aan te sluiten bij de Baptistenkerk.

Hij volgde de studie Theologie aan de Evangelisch Theologische Faculteit te Leuven. Na zijn studie liep Orlando een tijdje stage bij de Stichting Heil des Volks in Amsterdam. Nadat hij in Amsterdam trouwde werd hij samen met zijn vrouw voorganger van de Bethelgemeente in Drachten. Daar is hij 29 jaar voorganger geweest, waarin hij de gemeente heeft zien groeien van rond de 60 leden in de jaren 70 en 80 naar 2700 per eind 2009 met ’s zondags zo’n 3500 kerkgangers bij verschillende diensten.

Orlando is sinds april 2017 deeltijd voorganger van baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam. Verder is Bottenbley een leider voor leiders. Niet alleen in Nederland maar in vele landen in de wereld geeft hij leiderstrainingen en is hij coach en mentor voor bestaande leiders en leiders in de dop.

Over Bottenbley is in 2006 een boek verschenen, Orlando Bottenbley en de wijde poorten van de Bethel.