Evangelisatie via een mobiele bioscoop in Pakistan!

3xM zendt uit in moeilijk toegankelijke landen om daar Gods boodschap van hoop te brengen. In Pakistan zijn niet veel christenen en er heerst een streng islamitisch regiem. EO Metterdaad helpt ons om geld op te halen voor dit project. Onze vrijwilliger Dick Kleinhesselink werd geïnterviewd.

Er is behoefte om naast de gebruikelijke kerkdiensten extra materiaal te leveren om mensen in Pakistan toe te rusten in hun geloof. Televisiezenders staan helaas nog niet open voor het uitzenden van 3xM uitzendingen op een overheidskanaal. We leggen daarom contacten met dorpen en de plaatselijke dominee. Als de contacten goed zijn, rijden we vervolgens met een bus naar een aantal dorpen om daar onze programma’s en films te laten zien. Een soort van mobiele bioscoop.

Films over gelijkenissen van Jezus
In Pakistan kun je vrij over je geloof praten. Evangeliseren mag niet, maar getuigen mag wel. Een voorstelling wordt vaak georganiseerd als het donker is op bijvoorbeeld een binnenpleintje. De films gaan over de normen, waarden en maatschappelijke thema’s. De laatste jaren zijn er drama’s ontwikkeld op basis van de gelijkenissen van Jezus. Een van de films gaat over de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De films worden nagespeeld door Pakistaanse jongens en meisjes in hun eigen cultuur. Zonder dat we het meteen evangeliseren, spreken we wel de jongeren aan.

Reactie van kijkers
Via e-mail en social media ontvangen we enthousiaste reacties en vragen over de programma’s. Één jonge vrouw zei na afloop: ‘Dit is precies wat we nodig hebben. Een film die laat zien hoe we christen kunnen zijn in ons leven. Ik wil er graag met mijn kinderen over doorpraten’.
Ook zien we dat moslims vanaf hun raam of dak meekijken. Ze mengen zich niet met de christenen. Moslims laten na afloop van de films niet echt wat van zich horen. Wel zien wel likes van hen op social media!

Na afloop vragen de projectmedewerkers om reacties. Ook geven de plaatselijke pastoor of dominee pastorale zorg. Het plan is om vrouwen, die in de dorpen wonen, op te leiden om de nazorg te doen. Zij kunnen makkelijk contact leggen met de bevolking, omdat zij de mensen kennen.

Dick Kleinhesselink vertelde hierover op zaterdag 4 februari om 20:00 uur in een interview op NPO radio 5. Luister hier naar het fragment.

EO Metterdaad haalt samen met ons geld op voor dit project. Lees hier meer en doe mee!