De kracht van TV

Home » De kracht van TV

Een jongetje van vijf, slapend op straat. Zijn vader en moeder hebben het te druk met ruziemaken en kijken niet naar hem om. Een ‘levend weeskind’ noemt Guy zichzelf. Toch weet hij dat hij niet alleen is, want hij hoort die stem: “Niet opgeven! Morgen is beter dan vandaag!” Door ‘toevallige’ ontmoetingen vindt Guy uiteindelijk werk en onderdak. En hij koopt een televisie…Een uitzending van  3xM en diepe, persoonlijke gesprekken met nazorg leverden hem een kostbare schat op: een Vader in de hemel. Eindelijk ontdekt Guy van wie de stem is, die hij al die jaren hoorde.

Guy woont in Ivoorkust. Een land waar gezinnen sterk onder druk staan. Er is veel huiselijk geweld, werkloosheid, armoede, kinderhandel zelfs. Daarom maakt 3xM al jaren de tv-serie ‘heartbeat’. Een dramaserie over het gezinsleven dat in 10 landen in West-Afrika wordt uitgezonden.

In de komende weken zullen wij – op deze pagina – verhalen delen over het werk van 3xM en de kracht van TV. Bijvoorbeeld het verhaal van Martin uit Bangladesh, die, nadat zijn vriendin de relatie verbrak, troost zocht in drank en drugs. Hij werd agressief en verloor iedereen om zich heen. Hoe heeft hij het roer om kunnen gooien?

Of het verhaal van Didier uit Ivoorkust. Zijn vader is getrouwd met drie vrouwen. Wanneer zijn moeder overlijdt, wordt Didier door zijn vader aan zijn lot overgelaten. Hoe heeft televisie impact gehad op zíjn leven?

Tijd

Gebed

Donatie

Wereldwijd impact