3xM in actie: Watersnood Pakistan

De nood is hoog in Pakistan. De situatie is schrijnend. Een derde van het land staat onder water als gevolg van zware regenbuien en smeltwater. Meer dan 1.100 mensen zijn omgekomen en de verwachting is dat het uiteindelijke aantal nog veel groter zal zijn. Meer dan 33 miljoen mensen zijn getroffen. Zij hebben het voor nu overleefd, maar lopen risico om alsnog te sterven aan infecties en andere ziekten.

Al 16 jaar verspreiden wij in Pakistan het Evangelie met onze lokale partner. Onze projecten bevinden zich niet in de getroffen gebieden, maar andere projecten van deze partner wel. Zo geven ze cursussen voor analfabete kinderen en jongeren om ze een kans op een betere toekomst te geven. Ook zij en hun families zijn getroffen door deze ramp, want hun huizen en scholen zijn weggevaagd. Daarom komen we in actie!

Allereerst willen we doen waar we goed in zijn: moderne media gebruiken om mensen een boodschap van hoop te geven. Daarom produceren we een serie korte video’s over psychosociale hulp, gezondheid en hygiëne. We produceren ze in het Urdu en vertalen de video’s naar de lokale talen Sindhi, Pashto en Balochi. Daardoor kunnen ze in heel Pakistan uitgezonden worden. Daarnaast worden ‘Eerste hulp boxen’ gemaakt en verspreid onder de docenten van het project, de studenten en hun familie. Hierin zitten eerste behoeftes zoals zeep, shampoo etc. De actie wordt volledig georganiseerd en gecoördineerd door onze lokale partner in Pakistan.

Doe mee en geef de Pakistani hoop! Voor het maken van de video’s en het maken en uitdelen van de ‘Eerste hulp boxen’ is in totaal € 10.952,38 nodig. We geloven dat wij samen met onze achterban dit bedrag kunnen realiseren. Helpt u mee?