3xM laat het verhaal van Ayesha zien op de EO Nederland Zingt Dag

24 apr 2017
Sharon Hilvers
2024
0

Op zaterdag 22 april kwamen ruim 10.000 bezoekers naar de EO Nederland Zingt Dag. Ook 3xM was aanwezig en kreeg een mooie plek binnen het programma. In het middagprogramma werd het verhaal van Ayesha uit Bangladesh verteld en in beeld gebracht.

Mensen kwamen bij elkaar in de Jaarbeurs Utrecht om samen te zingen en te geloven. Het thema van deze dag was Bouw Uw Koninkrijk. In het middagprogramma werd het verhaal van Ayesha verteld. Ayesha was nog maar 12 jaar toen iemand zwavelzuur over haar heen gooide. “Het gebeurde midden in de nacht terwijl ik lag te slapen. Ik heb nog geluk gehad. Het was winter en daarom sliep ik onder een laken. Anders was mijn hele lichaam verbrand geweest.” In Bangladesh worden honderden vrouwen per jaar het slachtoffer van zuurgooien. EO Metterdaad liet een scene van het tv-programma in Bangladesh zien. Ook werd er een stuk nagespeeld door acteurs.

Dramaseries over maatschappelijke problemen
In Bangladesh hebben de meeste mensen -hoe arm ook- een televisie in huis. 3xM voelt zich geroepen om juist in dit land tv-programma’s uit te zenden die hoop brengen. De bevolking verlangt naar bemoediging en steun. We zenden onze programma’s wekelijks uit via een nationale, veelbekeken dramazender. In dit islamitische land is evangeliseren moeilijk, maar het lukt om met dramaseries over maatschappelijke problemen tóch over de Bijbelse normen en Gods liefde te vertellen.

Help mee!
3xM wil doorgaan met het uitzenden van wekelijkse televisie programma’s om thema’s als zuurgooien, seksuele intimidatie en vrouwen/kinderhandel aan de kaak te stellen. Dat kan alleen met uw steun. Maak hier uw gift over. Alvast hartelijk dank!

Heeft u een bezoek gebracht aan onze stand? Bekijk hier de foto’s van de foto-actie.