3xM film draagt bij aan levensverandering van jongeren in West Afrika!

3xM zendt uit in moeilijk toegankelijke landen. In West-Afrika groeit de Islam snel. Het is moeilijk om het evangelie daar te verspreiden. 3xM heeft een prachtige kans om via TV- uitzendingen miljoenen mensen te bereiken. Tijdens  jongerenbijeenkomsten met een toespraak over seksualiteit met meer dan 1000 tieners gebeurde iets bijzonders. Vele jongeren kwamen (opnieuw) tot geloof!

Predikant Didier mocht tijdens twee jongerenbijeenkomsten voor meer dan 500 tieners een toespraak houden over seksualiteit. Hij liet de jongeren tijdens deze bijeenkomsten de film Second Chance zien. Deze film van 3xM gaat over vergeving en verzoening . Didier vertelt: ‘God deed iets bijzonders. Jongeren erkenden hun zonden en vroegen om vergeving.’ Maar liefst 184 jongeren kwamen tot geloof en 201 keerden zich opnieuw tot Jezus.

3xM: het verspreiden van het evangelie via film en TV
3xM zendt christelijke televisieprogramma’s uit. In West-Afrika doen we dit al meer dan 20 jaar! Deze programma’s, die vooral jongeren aanspreken, gaan over sociale kwesties zoals HIV/Aids, huiselijk geweld, kinderhandel en kinderslavernij. We maken gebruik van drama- en levensverhalen om christelijke normen en waarden te laten zien. Daarin klinkt Gods boodschap van échte liefde. In 2014 is de speelfilm Second Chance gemaakt.  Deze twee en half durende film bestaande uit twee delen gaat over de hedendaagse leefstijl van jongeren in West Afrika.  Hoofdpersoon Samira raakt ongewenst zwanger en haar vriend Serge laat haar in eerste instantie de steek. Jaren later komt het goed tussen de hoofdpersonen en ook met andere relaties. De thema’s  van de film, vergeving en verzoening, worden op een aansprekende manier in de film verwerkt.

Lees hier meer over het werk van 3xM in West-Afrika en klik hier om het werk van 3xM te ondersteunen.